Tegning af en hånd der holder en grøn jordklode

Ultimative Guide til Merchandise og bæredygtighed - Hvad kan du selv gøre?

Den ultimative guide til merchandise og bæredygtighed

  1. Hvor mange grader skal du vaske ved?
  2. Skyllemiddel - En stor synder
  3. Tørretumbleren bør få en kold skulder

Bæredygtighed er vigtigt, og vi kan gøre meget selv, når det kommer til tøj. Derfor er her nogle råd til hvordan du passer bedst på dit merchandise tøj. Du kan lige så godt få glæde af det i så lang tid som muligt.
Tekstil/tøj har i mange årtier været en stor synder, men heldigvis er der sket meget inden for bæredygtighed de seneste år. 
En ting er hvad producenterne gør på dette område, men du kan faktisk selv gøre meget, uden at det behøver at tage mere af din tid.

Hvor mange grader skal du vaske ved?

Det første du kan gøre, er faktisk at bruge dit tøj i meget længere tid. Hvis du vasker dit tøj ved maks 30 grader, undlader skyllemiddel og vender vrangen ud. Så kan du faktisk forlænge levetiden på tøjet i rigtig lang tid - Det samme gør sig gældende med printet på dit tøj

Men bare rolig, dit tøj bliver mere end rent ved 30 grader. I dag er vaskemidlerne så effektive, at det er ekstremt sjældent at det er nødvendigt at vaske ved højere grader.

Skyllemiddel - En stor synder

Næste ting er skyllemiddel, dette punkt er nok en af de største syndere overhovedet. Næsten al skyllemiddel du kan købe i dag (med MEGET få undtagelser), er fyldt med tensider, som er rigtig skidt for naturen. Det slider også meget mere på selve materialet og selve trykket på tøjet.

Du siger måske til dig selv; jamen jeg elsker den bløde fornemmelse, når jeg bruger skyllemiddel. Det er korrekt, at det bliver en smule blødere, dog kan vi med sikkerhed sige, at når du har vænnet dig af med at bruge det, så vil du med tiden føle, at det er blødt nok uden også. 

Tørretumbleren bør få en kold skulder

Mange bruger i dag tørretumbleren alt for meget. Ofte er det slet ikke nødvendigt - specielt om sommeren.

De fleste af vores produkter på Supermerch.dk er lavet af bomuld og bomuld er uanset hvor god kvalitet det er, ikke særlig egnet til tørretumbleren. En t-shirt kan faktisk krympe op til en hel størrelse og hvis uheldig også miste noget af formen.

Fibrene bliver med tiden mere slidte og ødelagte, derved bliver materialet også mere modtageligt for at miste sin form og at der kommer huller i i tøjet.

Derfor bør man altid hænge sit tøj til tørre. Hvis du synes det er for vådt, så kan du dog centrifugere tøjet lidt ekstra ved LAV omdrejninger. Netop nok til at det ikke er helt så vådt.

Der er altid mere man kan gøre for at skåne miljøet og have en bæredygtig profil. Men gør du som vi anbefaler herover, så vil du uden tvivl have glæde af dit tøj i meget længere tid. Overforbrug er noget der bør adresseres af alle der sælger tøj, for både vi og forbrugerne har nemlig selv et ansvar. 

Husk, det er så lidt der skal til, før vi kan gøre en lille forskel.

De allerbedste hilsner

Team Supermerch.dk 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.